Gick på matlagningskurs… Gourmet. Här är en bild ifrån en kurskväll. Det var här jag upptäckte den fantastiska tryffelsåsen. I detta fall på riktig tryffel. Väldigt spännande att hacka riktig tryffel…

Jag gjorde oxfilè rossini klassisk med madelpurè & tryffelsås.

Efter många förfrågningar från vänner, forum deltagare kommer här receptet på världen godaste sås.

Tryffelsås:

Smält socker i en kastrull tills de karamelliserat sig. Slå på balsam vinäger(röd), rödvin och en timjan kvist. Reducera till hälften. Slå i kalvfond och smaka av med salt & peppar, några droppar tryffel olja. Koka ner till en lättare sirap. Blanka av såsen med en klick smör. Njut!

1 dl balsamvinäger

2 dl gott rödvin

1 dl socker

ca ½ dl kalvfond. Denna kan behövas justeras beroende på fabrikat.

Såsen är lite söt, karamell och har ett riktigt trevligt “bett”. Lite sås räcker länge. Om du får sås över så frys in den. Tina den i en dl vatten och sätt om såsen nästa gång.